>

Sauna


Er is veel terug te vinden over de gezondheidsvoordelen bij het nemen van een sauna. Met een goede reden. Geestelijk gezien is er niets meer verfrissend dan elke dag even goed zweten. Spieren ontspannen. Mentaal ontspannen we, relaxen we en herstellen we voor wat de dag verder nog brengen zal.

Een paar minuten per dag is eigenlijk alles wat je nodig hebt om je beter te voelen én om er beter uit te zien. Dat het lichaam zal reageren op de beleefde, constante hitte is inmiddels onomstreden vastgesteld en dagelijks bewezen door vele mensen overal ter wereld. Deze werking is dan ook de reden dat steeds meer en meer dokters het nemen van een sauna aanraden.

Het mag dan ook geen verbazing wekken dat de meeste sauna gebruikers het wegvloeien van stress benoemen als het grootste voordeel bij sauna gebruik. Medisch studies resulteren vaak in de conclusie dat stress in ons dagelijks leven een negatieve impact op de gezondheid kan hebben. Sterker nog: veel ziektes (denk bijvoorbeeld aan hartziektes) zijn deels toe te rekenen aan stress. Het nemen van een hete sauna zorgt dan ook voor het ontstressen op verschillende manieren.

Het is een warme, gesloten ruimte, zonder afleiding van de buitenwereld. De warmte van de sauna ontspant de spieren in het lichaam, verbeterd de circulatie en stimuleert het loslaten van endorfine. Endorfine is de lichaamseigen stof die een "goed gevoel" teweeg brengt.

Endorfine geeft een prettig en warm gevoel en vermindert het gevoel van pijn. Het is dan ook een absolute aanrader om een warme sauna te pakken na een intensieve workout. De lichaamstemperatuur gaat daarnaast ook omhoog na een bezoek aan de sauna. Dit heeft weer een betere doorbloeding tot gevolg, waardoor je lichaam sneller kan herstellen van bijvoorbeeld kleine sneetjes of schrammen.

Tot slot heeft de warmte tot gevolg dat je gaat zweten, waardoor chemische stoffen je lichaam verlaten, indien die aanwezig zijn.

In de spotlight

Wellness Roosendaal sauna
Wellness Roosendaal is een exclusief sauna- en beautyresort gelegen op sport- en recreatiepark de Stok in Roosendaal. Een bezoek aan Wellness Roosendaal staat garant voor een ultieme belevenis. Voel je thuis in de aangename wereld van wellness en beauty.
Restaurant aanwezigZwembad aanwezigRolstoel vriendelijk
+
SIS - Spa In Spain wellnessreizen
De combinatie van Spa & Wellness met de schoonheid van Spanje is absoluut uniek te noemen.Prachtige natuur, stranden en platteland, interessante steden, cultuur en geschiedenis, het mooie weer, de gastvrijheid van de bevolking en een fantastisch aanbod van spa hotels en wellness accommodaties ..
Zwembad aanwezig
+